Mitt namn är Kerstin Sjölund Eriksson. Jag bor i ett Brukssamhälle utanför Örnsköldsvik som heter Domsjö. För er som är hockey intresserade så är det ”Foppas” hemby och MoDo:s vagga. Här har jag bott i så gott som hela mitt liv och här har jag blivit kvar.

Min familj består av make Per-Ola och två döttrar Johanna och Elin födda 1986 och 1989.
Jag har för närvarande fem katter, "Star", "Crissi" ,"August", "Eros" och "Lizzi"
Mitt kattintresse började tidigt. Som barn hade jag en vit huskatt. Mitt birma intresse startade när jag var 12 år och såg en birma i ”Året Runt”. Då bestämde jag mig för att jag skulle köpa en sådan när jag blev stor. 1982 fick jag så chansen att köpa min första birma och på den vägen är det. Med åren har många katter passerat vårt hem. Se ”Mina Katter”, ”Kullar” och ”Till Minne”. Till min stora glädje har mitt kattintresse smittat av sig på mina döttrar.
Stamnamnet ”Safiren´s” kom naturligt då jag kallade min första katt ”Safir”. På den tiden, 1983, sökte man stamnamn för hela Fife. Att jag fick namnet ”Safiren´s” då var förvånande eftersom det stavas nästan lika i hela Europa. Men lyckligtvis var jag först.

Min uppfödning startade med brunt och blått med betoning på brunt, som fortfarande är min favoritfärg. Numera har jag även choklad och tabby i min avel. Jag tycker att alla färgvarianter är vackra. Det enda jag har lite svårt för är sköldpaddsmaskade för ”fläckarna” kan hamna så fel, men en perfekt maskad sköldpadda kan vara helt underbar.
Utställningsintresserad har jag varit hela tiden och det var nog tack vare Safiren´s brown Briljant Boy, som det startade. Honom sålde jag till Shai-San-War´s i Norrtälje, dvs den uppfödare som jag köpte ”Safir” av. De ställde ut honom som ungdjur på Birmasällskapets /StockholmsKKs utställning ”Lagom, lurviga katter” 1984. Där blev han BSLH-u och in-officiell BIS. Man ställde Vuxen/Kastrat/Ungdjur mot varandra för att få fram utställningens bästa birma. Vuxen var ”Rosenkorsborgens Elita Queen” och kastraten var ”Atisa”, alltså ”Idel, Ädel, Adel”!!!

Numera ser jag utställningsresultaten som ett kvitto på att jag är på rätt väg i min avel. Att få fram den ”perfekta” birman är en utmaning men inte det viktigaste. Katten är ju främst till sällskap och då är sundhet och temperament överordnat. Naturligtvis får man inte tumma på typen men detaljerna får inte ta över typ och storlek.

I övrigt har jag i hela mitt "kattliv" varit aktiv. Jag var med och startade kattklubben Örnsköldskatten 1982 och där är jag fortfarande aktiv i styrelsen. Jag har dessutom tidigare fungerat som landsdelsrepresentant och kattungeförmedlare i Birmasällskapet under ca 15 år. I och med mitt engagemang i ÖKN så har jag stor vana som utställningsarrangör. Ett tungt men ack så roligt jobb. Denna insikt om vad som krävs bakom kulisserna gör att jag verkligen uppskattar att få åka på andra klubbars utställning och bara njuta.

Jag hoppas att du får stort nöje av min hemsida och hör av Dig till mig om Du vill prata katt eller om Du är intresserad av min uppfödning.

- Kerstin

Diplomerad uppfödare i SVERAK 090205

 

 

KATTERIET GODKÄND AV LÄNSSTYRELSEN
mars 2009, juni 2014